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CES3-Livros (ou partes, com ou sem arbitragem científica)

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  • Alimentação saudável, um guia para escolhas alimentares saudáveis e acertadas
    Publication . Edmundo, Sofia; Jardim, Conceição; Bôto, Joana Margarida; Braz, Nídia
    Este guia contém orientações para escolhas alimentares saudáveis e acertadas. Apresenta informação sobre como planear refeições, escolher os alimentos e as suas técnicas de confecção culinária mais saudáveis.
  • Memories of salt and sea: Anchovies made from sardines Olhão, an industrial village
    Publication . Braz, Nídia
    By the end of the 20th century, the study of the pro- cess of sardine anchovying brought the author of this paper back to her childhood memories of early industrial Olhão. The modern procedure is very sim- ilar to that used in old times, when women worked long hours, leaving their household and children to the care of sisters and neighbours, and every art and craft in the village evolved around the needs of fisheries and canning factories. In terms of personal experience, this conference marks the closing of a cycle, interlinking memories, life experiences and knowledge, thus bringing a precious heritage of the past to the present.
  • Código de boas práticas de conservas de sardinha e do tipo sardinha
    Publication . Monraia, Cristina; Loja, Fátima; Ribeiro, Jorge; Garcez, Maria da Graça; Braz, Nídia
    Este código apresenta indicações tecnológicas e requisitos essenciais de higiene, respeitantes à produção de conservas de sardinha ou de outras definidas legalmente do tipo sardinha a partir de peixe fresco ou refrigerado.